3 protingi žingsniai, kurie apsaugos Jūsų odą duše

dušas, odos priežiūra, sausa oda -

3 protingi žingsniai, kurie apsaugos Jūsų odą duše

Retai pripažįstama tiesa – dušas gali labai pakenkti Jūsų odai. Karštas vanduo pažeidžia odos natūralų riebalinį sluoksnį, baltymus ir išsausina odą. Negana to, šie pažeidimai dar ir sulėtina odos regeneraciją, o tai lemia tik vieną dalyką – ilgą odos gyjimo procesą jaučiant odos išsausėjimą ir diskomfortą.

Tačiau tai neturi būti Jūsų kasdienybė. Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip galite apsaugoti savo odą duše.

Pirmas žingsnis – nedeginkite odos per karštu vandeniu!

Ruduo, žiema ar vėsus pavasaris – šalta temperatūra lauke vilioja mus pasilepinti karštu dušu. Tačiau šis malonumas daro labai didelę žalą odai pažeisdamas natūralius odos riebalus, kurie apsaugo odą nuo vandens išgarinimo. Pasvarstykite sumažinti vandens temperatūrą, nors ir keliais laipsniais. Kuo vėsesnis vanduo, tuo mažesnė žala odos riebaliniam (apsauginiam) sluoksniui.

Dar vienas svarbus aspektas, susijęs su karštu vandeniu, yra odos garavimas išlipus iš dušo. Pažeistas riebalinis sluoksnis nebesulaiko odos drėgmės, kuri išgaruoja tiesiog akyse ir palieką odą sausesnę negu buvo prieš pradedant praustis. Štai ir priežastis, kodėl po dušo galite jausti odos tempimą ar panašų diskomfortą.

Jei norite sumažinti neigiamą poveikį odai, pasvarstykite naudoti ypač drėkinančias dušo želė ar dušo losjonus. Šie produktai gali palengvinti odai įsisavinti vandenį dušo metu ir apsaugoti odą nuo išsausėjimo. Taip pat tai gali būti vienas iš sprendimų norint sumažinti odos išsausėjimą neaukojant tos malonios dušo šilumos šaltuoju metų laiku.

Antras žingsnis – pasirinkite tesingus “burbulus”.

Šaltas oras lauke, drėgmė ir ankstyvi vakarai yra tobulas laikas pasilepinti karšta vonia. O kokia gi vonia be “burbulų”? Vonios putos yra mėgstamos daugelio žmonių. Tačiau ar jos nedaro neigiamo poveikio mūsų odai?

Trumpai tariant – neigiamas vonios putų poveikis yra minimalus. Tačiau gulėjimo vonioje ritualas gali būti tikra atgaiva Jūsų odai, jei tik tinkamai pasirinksite vonios aliejus ir putas. Putų veikimo principas yra pagrįstas tuom, kad cheminiai ingridientai sukuriantys putas yra panašūs į tuos, kurie nuplauna Jūsų odą naudojant paprastą dušo želė.

Jei šie ingridientai susiduria su aliejais, jie suformuoja mažiau putų. Taigi, naudojant vonios putas be kitų priemonių jos sukurs daug “burbulų”, tačiau neprisidės prie geresnės odos būklės.

Gera žinia - sukompnavus vonios putas su odos eteriniais aliejais galite žymiai pagerinti odos būklę! Tokie aliejai palaiko Jūsų odos riebalinį sluoksnį, kuris, kaip aptarėme anksčiau, sukuria pagrindinę apsaugą nuo odos išsausėjimo. Rezultatas – šiek tiek mažiau vonios putų, tačiau žymiai sveikesnė oda.

Trečias žingsnis – atidžiai rinkitės sau tinkamiausias priemones.

Nemažai dušo želė, losjonų, kremų ir kitų priemonių turi daug dažiklių ir kvapų. Šie dalykai nėra sukuriami naudojant natūralias priemones ir gali prisidėti prie odos sudirginimo ar išsausėjimo. Tačiau daug žmonių juos mėgsta ir naudoja nematydami jokių problemų.

Šiuo klausimu geriausia yra suprasti savo odos poreikius ir naudoti tuos produktus, kurie Jums labiausiai patinka. Jei mėgstate intensyviai kvepiančią dušo želė, kuri Jums padeda pabusti rytais ir nesukelia jokio diskomforto, tuomet džiaukitės šiuo kvapu ir naudokite šį produktą. Na, o jei turite odos alergijų ar tiesiog labiau mėgstate natūralesnius produktus, pasirinkite Jums tinkamiausią variantą pagal norus ir poreikius.

Rinkdamiesi Jums patraukliausias odos priemones, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Vitaminai (B, C ar E), mineralai, glicerinas, odos minkštikliai (pvz. glicerilo oleatas ar cetearilo alkoholis) apsaugo odą nuo išsausėjimo ir palaiko sveiką riebalinį sluoksnį. Atkreipkite dėmesį į šiuos ingridientus rinkdamiesi sekantį kūno losjoną, kremą ar kūno prausiklį ir Jūsų oda tikrai Jums atsidėkos.

Daugiau apie sausos odos priežiūrą skaitykite čia.


Rašyti komentarą