Kaip išsirinkti veido kremą, sveiką ir naudingą jūsų odai?

odos priežiūra, sausa oda -

Kaip išsirinkti veido kremą, sveiką ir naudingą jūsų odai?

Kodėl veido kremas yra vertas naudoti?
Drėkinamasis veido kremas veikia kaip apsauginis odos barjeras, išlaiko ją pridrėkintą ir sveiką. Nors kartais kyla painių klausimų dėl drėkinamojo veido kremo poreikio, dauguma ekspertų rekomenduoja jį naudoti kasdien. Be tinkamos mitybos ir streso valdymo, Mayo Clinic teigia, jog „drėkinamasis veido kremas, kuris atitinka jūsų odos tipą ir leidžia odai atrodyti bei jaustis švelniai“, yra būtina jūsų odos priežiūros dalis.
Koks Jūsų odos tipas?
Į tinkamą odos priežiūros rutiną įeina kasdienis drėkinimas ir apsauga nuo saulės (veido kremas, kūno ar veido kremai), siekiant kovoti su laisvaisiais radikalais ir apsaugoti nuo saulės ultravioletinių (UV) spindulių jūsų odą. Amerikos dermatologų akademija rekomenduoja drėkinti odą (veido kremas, kūno ar veido kremai) po maudymosi, kad jūsų vis dar drėgna oda būtų apsaugota nuo drėgmės.
Atsižvelgiant į įvairias priežastis, įskaitant genus ir (labiau valdomus) veiksnius, tokius kaip dieta, jūsų odos tipas patenka į vieną iš penkių kategorijų. Dažniausias moterų odos tipas yra kombinuotas. Svarbu žinoti savo odos tipą, kad įsitikintumėte, jog ant veido naudojate reikiamus produktus. Labai sausai odai tikriausiai nebus naudos iš vandens pagrindo gaminio; sausesnė oda įvertins stipresnius drėkiklius (veido kremas, kūno ar veido kremai), kad sugertų kuo daugiau drėgmės.
Nustatykite savo odos tipą:

Jei nesate tikri dėl savo odos tipo, kad galėtumėte išsirinkti tinkamą drėkiklį (veido kremas, kūno ir veido kremai), galite atlikti paprastą testą. Viskas, ko jums prireiks, yra keletas suplėšytos plonos servetėlės gabalėlių ir kelios minutės jūsų laiko. Prispaudę popierių prie skirtingų veido vietų, galite nustatyti savo odos tipą pagal tai, kiek aliejaus sugėrė popierius.


FDA kosmetikos gairės
Kuo brangus, gražiai supakuotas produktas skiriasi nuo 10 dolerių kainuojančio, esančio jūsų vietinės vaistinės lentynoje? Kartais nelabai kuo. Netikėkite, kad kainų etiketės lemia kokybę. Svarbu ingredientai. Geras drėkinamasis kremas (veido kremas, kūno ir veido kremai) apsaugo jus ir jame nėra kenksmingų ingredientų. Maisto ir vaistų administracija (FDA) nerodo „kumščių“ prieš kosmetikos priemones, todėl sunku atrasti, kokius tinkamus produktus naudoti veidui. Nors kosmetika nebūtinai turi būti FDA patvirtinta, kad ji patektų į rinką, yra auksinė taisyklė: FDA reikalauja, kad gamintojai etiketėje nurodytų sudedamąsias dalis, „kad vartotojai galėtų priimti pagrįstus pirkimo sprendimus“. Vis dėlto ingredientų skaitymas gali būti toks pat sudėtingas, kaip senovės graikų kalbos iššifravimas. Išmanydami ingredientus galite suprasti, kas yra buteliuke ar indelyje, prieš nusprendžiant ką verta tepti ant veido, o ko visgi reikėtų vengti.


Be kvapų ir kvapiųjų medžiagų
Be kvapiųjų medžiagų paprastai reiškia būtent tai: į gaminį nebuvo pridėta jokių kvapiųjų medžiagų. Tačiau net ir bekvapiai produktai ne visada yra bekvapiai. Natūralus ingredientas arba eterinis aliejus, veikiantis kaip kvapas, gali būti nenurodytas. Daugelis kvapiųjų medžiagų yra sintetiniai ir užmaskuoja toksinus, kurie gali sukelti odos reakcijas ir alergijas. Produktuose be kvapų taip pat gali būti kvapų. Norėdami užmaskuoti nemalonius cheminius kvapus, gaminiuose gali būti papildomų sintetinių kvapiųjų medžiagų, kurios gali sukelti alergines reakcijas. Daugelis „natūralių“ ingredientų taip pat gali slypėti ingredientų etiketėse, užmaskuotose kaip kvapiosios medžiagos.


Aktyvūs ir neaktyvūs ingredientaiPaprasčiau tariant, dėl veikliųjų medžiagų gaminys daro tai, kam jis skirtas. Drėkiklis (veido kremas, kūno ar veido kremai), kuris blokuoja UV spindulius, gali turėti titano oksido, kuris veikia kaip pagrindinė apsaugos nuo saulės priemonė. Neaktyvios sudedamosios dalys padeda, tačiau šiuo atveju jos nekovoja su saulės spinduliais. Neaktyvios sudedamosios dalys padeda sukurti galutinį produktą (nesvarbu, ar jis yra tablečių, skysčio ar kremo pavidalu (veido kremas, kūno ar veido kremai)).


Ne komedogeninis
Produkto (veido kremas, kūno ir veido kremai), kurio etiketėje nurodytas šis terminas, teigiama, kad jis yra nekemšantis porų arba be aliejaus. Iš esmės tai reiškia, kad nors produktas suskaidys riebalų perteklių, jis neatims iš jūsų odos drėgmės.


Hipoalerginis
Hipoalerginis reiškia produktą (veido kremas, kūno ar veido kremai), sukeliantį mažiau alerginių reakcijų vartotojams. Tačiau šio žodžio matymas ant pakuotės negarantuoja didesnio saugumo, palyginti su produktais, kurie nėra pažymėti kaip hipoalergiški. Kadangi kosmetikos gairės nėra griežtos, gamintojai gali teigti, kad produktas yra hipoalergiškas, tačiau FDA nereikalauja, kad gamintojai paremtų šiuos teiginius. Taigi, ką tu gali padaryti? Jei praeityje patyrėte tam tikrų reakcijų į naudotų odai priemonių ingredientus, patikrinkite produkto etiketę ir alergenus joje – FDA reikalauja, kad gamintojai ant pakuotės nurodytų visas sudedamąsias dalis.


Natūralus ir ekologiškas
Natūraliuose produktuose (veido kremas, kūno ir veido kremai) naudojami ingredientai, gaunami iš augalinių šaltinių (ir gali būti naudojami arba nenaudojami chemikalai). Teigiama, kad ekologiškuose produktuose yra ingredientų, užaugintų be cheminių medžiagų, pesticidų ar dirbtinių trąšų. Deja, dėl laisvų FDA gairių dauguma produktų turi klaidinančias etiketes, o natūralūs ir ekologiški produktai nebūtinai visuomet yra geresni ar naudingesni jūsų odai.
Norėdami išvengti painiavos ir suprasti, kad yra kas, galite perskaityti toliau pateiktą USDA ekologiškų gairių dėl sertifikuotų ekologiškų produktų (veido kremas, kūno ir veido kremai) apžvalgą:

Parabenai
Parabenai yra konservantai, suteikiantys kosmetikai ilgesnį galiojimo laiką. Etiketėje galite pamatyti šiuos dažniausiai kosmetikoje naudojamus parabenus: metilparabeną, propilparabeną ir butilparabeną, kurie visi laikomi „saugiais naudoti kosmetikos gaminiuose iki 25 procentų“, remiantis „The Cosmetic Ingredient Review“ (CIR). Parabenai, naudojami įvairiuose grožio ir odos priežiūros produktuose, buvo tiriami dėl galimo pavojaus sveikatai, remiantis susirūpinimu, kad jie imituoja estrogeną, o tai savo ruožtu gali sukelti vėžį. Kadangi parabenai nėra įtraukti į USDA nacionalinės ekologinės programos (NOP) sąrašą, jie vis tiek gali būti įtraukti į produktus, pažymėtus kaip ekologiškus.
Šiuo metu FDA teigia, kad parabenai nekelia rimto pavojaus sveikatai, dėl kurio reikėtų juos pašalinti iš kosmetikos gaminių. Remiantis tyrimais, FDA teigia: „Nors parabenai gali veikti panašiai kaip estrogenai, įrodyta, kad jie turi daug mažesnį estrogeninį aktyvumą nei natūraliai organizme esantys estrogenai. Remiantis CIR, parabenai laikomi saugiais, kai jų kiekis kosmetikoje ar priežiūros priemonėse (veido kremas, kūno ir veido kremai) svyruoja nuo 0,01 iki 0,3 procento.


Ftalatai
Ftalatai randami tarp įvairių produktų – nuo kvepalų, losjonų ir dezodorantų iki žaislų ir maisto pakuočių – ir kelia susirūpinimą dėl galimo pavojaus sveikatai, įskaitant vaisingumo sutrikimą. Dėl didėjančio visuomenės nerimo buvo padaryta pažanga skatinant bandymus su ftalatais ir jų naudojimo reguliavimą. 2008 m. „Campaign for Safe Cosmetics“ atliktas tolesnis tyrimas parodė, kad dalis kosmetikos pramonės sumažino ftalatų naudojimą gaminiuose. Ši plačiai naudojama ir plačiai ištirta cheminė medžiaga buvo tiriama daugiausia su graužikais ir ribotuose savanorių tyrimuose su žmonėmis. Pasak Amerikos chemijos tarybos, išvados rodo, kad sukelti vėžį ftalatai yra labiau linkę graužikams nei žmonėms. JAV nacionalinės toksikologijos programos ataskaitose nustatyta, kad šešių iš septynių ftalatų, kuriuos ji peržiūrėjo, rizika žmogaus reprodukcinei ir vystymosi sveikatai yra „minimali“.

#veido kremas, #veido kremai.

https://www.healthline.com/health/cosmetic-safety/healthy-facial-moisturizers


Rašyti komentarą