Diabetas RSS

Žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu,( cukrinis diabetas) kartais gali atsirasti pūslių ant odos.  Tai vadinama diabetinėmis pūslelėmis, bullosis diabeticorum arba diabetinėmis gumbeliais. Diabetinės pūslelės yra gana retos, tačiau pranešimai apie jų išsivystymo dažnį skiriasi.

Skaityti daugiau

diabetas -

Tinkama pėdų priežiūra yra nepaprastai svarbi diabetu sergantiems pacientams. Cukriniu diabetu sergantys pacientai susiduria su daugeliu skausmingų šalutinių poveikių. Labiausiai paplitęs negalavimas yra pėdų opos, kai pėdų oda ir oda aplink kojų pirštus pradeda trūkinėti ir plyšti, o tai sukelia skausmą ir infekcijos riziką.

Skaityti daugiau

diabetas, odos priežiūra -

Cukrinis diabetas gali išsausinti odą. Tai reiškia, kad galite lengviau susižeisti, dažniau užsikrėsti ir ilgiau gydytis. Prižiūrėdami odą laikykitės šių patarimų ir išlaikysite ją sveiką.

Skaityti daugiau

Nuo pėdų tikrinimo, ar nėra opų, iki  sausos kojų odos palaikymo, sergant cukriniu diabetu, būtina gera kojų sveikata. Naudokitės šiais patarimais, kad sumažintumėte infekcijos riziką ir apsaugotumėte kojas ir neišsivystytų diabetinė pėda.

Skaityti daugiau

diabetas -

Pirmo tipo diabetas dažniausiai užklumpa žmones labai netikėtai. Šokas, problemos neigimas, baimė ir liūdesys yra įprastos pirmosios sergančiųjų reakcijos. Daugumai žmonių ir jų artimiesiems neigiamos emocijos turės didelę įtaką tam, kas nutiks toliau.

Skaityti daugiau