Sveikatos vadovas: sausa vaikų oda

sausa oda, vaikai -

Sveikatos vadovas: sausa vaikų oda

Kas yra sausa vaikų oda?

Vaikų oda paprastai yra jautresnė nei subrendusi suaugusiųjų oda. Ji yra plonesnė ir jautresnė aplinkos poveikiui: saulės spinduliams, įvairioms cheminėms medžiagoms, alergenams ir kt. Natūrali apsauginė odos funkcija pas vaikus iki šešerių metų amžiaus yra ypač silpna, todėl jai reikia ypatingos priežiūros. 

Genetinis polinkis

Vaikų odą dažnai kamuoja sausumas, kadangi tai yra paveldima genetiškai. Simptomai gali skirtis nuo vos pastebimų iki sunkiai kontroliuojamų. Į tai reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį, nes sausa oda gali būti ir neurodermito požymis.

Sausos vaikų odos simptomai

Sausa vaikų oda gali būti blyški ir įsitempusi. Dažnai odos tempimas atsiranda po maudynių. Kremo užtepimas suvokiamas kaip palengvėjimas. Sausa vaikų oda dažnai pleiskanoja ir atrodo trapi. Labai sausa vaikų oda lengvai susitraukia, tampa įdubusi ir įtrūkusi. Įtrūkusi vaikų oda yra ypač linkusi į uždegimą.

Sausą ir įtrūkusią vaikų odą dažniausiai lydi niežėjimas. Ar jūsų vaiko oda dažnai būna subraižyta? Sausa vaikų oda ne visada iš karto matoma. Vaikai dažnai nepasakoja tėvams kiekvieno pojūčio. Todėl dažnas subraižymas gali būti sausos odos požymis. Sausa oda niežti, ypač ties alkūnėmis, plaštakomis ir blauzdomis.

Sausos vaikų odos priežastys

Sausos vaikų odos priežastis yra sutrikusi barjerinė odos funkcija. Odoje esanti drėgmė gali išeiti. Dėl to padidėja mikrobų ir bakterijų pralaidumas. Šis barjerinės funkcijos pralaidumas taip pat dažnai paveldimas iš tėvų.

Stresas, padidėjęs prakaitavimas, vietinis odos sudirginimas, alergija (pvz., Maistas, žiedadulkės) ar cigarečių dūmai vaiko aplinkoje taip pat gali daryti neigiamą įtaką odai. Mityba ir higiena taip pat yra svarbūs faktoriai sausai vaikų odai. Tačiau bendros dietos sausai odai nėra. Dieta turi būti sudaryta individualiai kiekvienam, joje turi būti daug vaisių ir daržovių, taip pat mažai cukraus ir baltų miltų.

Kas padeda sausai vaikų odai?

Svarbiausias dalykas, palengvinantis sausos vaikų odos niežėjimą, yra tinkama priežiūra. Kremas sausai vaikų odai turėtų būti pasirinktas gerai. Produktai, turintys drėkinamąjį poveikį, paprastai suvokiami kaip naudingi. Vandens aliejuje emulsijos su vakarinių raktažolių aliejumi (gama-linoleno rūgštimi) daro odą švelnesnę ir lygesnę.

EUBOS serijoje „HAUT RUHE“ nenaudojami jokie odą dirginantys dažai ir kvepalai. HAUT RUHE LOTION yra ideali kasdienei viso kūno priežiūrai. Veido kremas „HAUT RUHE“ yra pritaikytas ypač reiklioms veido odos vietoms.

Kūno aliejai, skirti sausai vaikų odai

Vakare masažas su kūno aliejais idealiai tinka sutrūkinėjusiai vaikų odai. Jei norite investuoti į sausos vaikų odos prevenciją, rekomenduojama reguliariai gydyti aliejumi. Vakarinis raktažolių aliejus turi raminantį poveikį sausai vaikų odai su niežuliu. Kremai su vakarinių raktažolių aliejumi, tokiais kaip HAUT RUHE CREME, palaiko natūralią odos barjerinę funkciją. Kokosų aliejus turi daug teigiamų savybių, turi antivirusinį ir antibakterinį poveikį bei mažina psoriazės ir egzemos simptomus.

Odai nekenksmingas vonios aliejus sausai vaikų odai

Maudantis vakare, aliejų galima patepti iškart nusiprausus, ant vis dar drėgnos odos. Tokiu būdu odoje kaupiasi dar daugiau drėgmės. Vonios aliejų taip pat galima lašinti į vonios vandenį kaip vienintelį vonios priedą, skirtą apsaugoti jautrią odą. Vonios priedai, dušo želė ir kt. pažeidžia natūralią odos apsauginę plėvelę. Tyras vanduo su aukštos kokybės vonios aliejumi, pavyzdžiui, „HAUT RUHE BADEÖL“, ramina švelnią vaikų ir kūdikių odą, užuot juos žalojęs.

Aliejus gali būti derinamas su atpalaiduojančiu masažu prieš miegą. Padėkite seną rankšluostį ant lovos ir švelniai masažuokite aliejumi visą kūną. Taip odos priežiūra gali tapti atpalaiduojančiu vakaro ritualu.

Sausą vaikų odą reikia atsargiai prižiūrėti

Norėdami sužinoti sausos vaikų odos diagnozę, simptomus reikia aptarti su savo pediatru. Patyręs pediatras gali duoti svarbių patarimų ir atmesti rimtas odos ligas. Daugelis pediatrų taip pat mėgsta išrašyti savo priežiūros kremų (su alyvuogių aliejumi, vakarinių raktažolių aliejumi ir kt.), Kurie yra sumaišyti specialiai jums vaistinėje.

Kas padeda sausai vaikų odai?

Norėdami apsaugoti švelnią vaikų odą, naudokite ploviklius ir ypač audinių minkštiklius (nes jie nebeplaunami), kurie yra paženklinti jautriu ženklu. Čia yra mažiau cheminių priedų, kurie gali būti jautrūs vaikų odai. Taip pat patartina apsieiti be audinių minkštiklio.

Apsauga nuo saulės yra būtina

Pasikliaukite aukštos kokybės apsauga nuo saulės su didžiausiu įmanomu apsaugos nuo saulės koeficientu. EUBOS „HAUT RUHE SONNENSCHUTZ“ yra be kvepalų ir alkoholio, tačiau su aktyvia ląstelių ir DNR apsauga. Saulės poveikis jautriai kūdikio ir vaiko odai yra vis dar nuvertinamas. Apsauga nuo saulės yra būtina vaikams, ypač kaip prevencija nuo sausos odos.

Sausa kūdikių oda

Kūdikio oda yra ypač jautri ir reikalauja ypatingos priežiūros. Sausa kūdikių oda yra įprasta ir gali būti tinkamai gydoma. Mūsų mažyliai turi daugybę odos problemų, pradedant galvos gneisu ir bėrimais, baigiant sausos odos / neurodermitu. Sausa oda dažnai būna tik kosmetinė kūdikių problema.

Dėja, tai taip pat gali būti odos ligos neurodermito požymis. Tipiški raudoni, sausi kūdikių skruostai yra ženklas ir rodo, kad vaiko oda yra per sausa. Į paraudusias odos vietas ant rankų ir kojų reikia žiūrėti rimtai ir atkreipti dėmesį į sausą kūdikio odos būklę.

Tinkamai valykite sausą kūdikio odą

Norint padėti išdžiūti kūdikio odai ar išvengti jos, rekomenduojami šie priežiūros patarimai:

  • Reguliari odos priežiūra su specialiu kremu, skirtu sausai vaikų odai (pvz., HAUT RUHE CREME)
  • Vietoj dušo želės visoms vonioms naudokite tik drungną vandenį ir vonios aliejus
  • Tinkami drabužiai, kad būtų išvengta prakaitavimo ar užšalimo
  • Naudokite jautrų skalbiklį ir audinių minkštiklį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti