Ar verta įtraukti hialurono rūgštį į savo odos priežiūros rutiną?

Ar verta įtraukti hialurono rūgštį į savo odos priežiūros rutiną?

Hialurono rūgštis yra įprastas odos priežiūros produktų (veido kremas, kūno ir veido kremai) ingredientas . Jis daugiausia naudojamas drėkinamuose kremuose (veido kremas, kūno ir veido kremai), losjonuose ir serumuose dėl savo gebėjimo drėkinti ir putlinti odą. Hialurono rūgštis taip pat naudojama injekciniuose odos užpilduose, kurie padeda pašalinti raukšles ir suteikti veidui bei lūpoms apimties. Hialurono rūgštis (HA) yra glikozaminoglikanas, kuris natūraliai randamas odoje, jungiamajame audinyje, akyse ir sąnariuose.


Hialurono rūgštis, kas tai?Hialurono rūgštis yra neįtikėtinai populiarus ir įprastas odos priežiūros (veido kremas, kūno ir veido kremai) ir kosmetikos gaminių ingredientas. Kadangi jo pavadinime yra „rūgštis“, jis dažnai painiojamas su šveičiamuoju ingredientu, panašiai kaip salicilo ar glikolio rūgštis. Tačiau hialurono rūgštis turi mažai bendro su alfa hidroksi arba beta hidroksi rūgštimis, tokiomis kaip šios. Hialurono rūgšties natūraliai randama odoje, jungiamuosiuose audiniuose, akyse ir sąnariuose. Tai padeda suteikti odai stangrumo, padeda atkurti audinius ir padeda „sutepti“ sąnarius. Didžiausias hialurono rūgšties kiekis organizme randamas odoje. Tai yra pagrindinis tarpląstelinės matricos komponentas, kuri yra į gelį panaši medžiaga, kuri supa jūsų odos ląsteles. Labiau žinomi baltymai kolagenas ir elastinas taip pat yra šios medžiagos dalis, kaip ir kiti glikozaminoglikanai (polisacharidų arba angliavandenių šeima, kurios dalis yra hialurono rūgštis).
Hialurono rūgštis yra ne tik medžiaga, kuri supa jūsų odos ląsteles. Ji yra labai svarbi norint išlaikyti odos hidrataciją. Hialurono rūgštis pritraukia vandenį iš dermos (gilesnio odos sluoksnio) ir perkelia jį į odos paviršių, epidermį. Hialurono rūgštis ir kiti glikozaminoglikanai taip pat turi įtakos odos elastingumui ir tonusui, ląstelių metabolizmui, regeneracijai ir gijimui. Senstant, hialurono rūgšties kiekis odoje natūraliai mažėja. Jūsų oda negamina jo taip efektyviai, kaip anksčiau. Iš dalies dėl šios priežasties oda tampa plonesnė ir sausesnė senstant. Hialurono rūgšties kiekis odoje pradeda staigiai mažėti sulaukus 40 metų.


Privalumai
Hialurono rūgštis dažnai priskiriama prie senėjimą stabdantį poveikį turinčių ingredientų, tačiau tai nėra visiškai tikslu. Tikslesnis jos apibūdinimas turėtų būti kaip odą drėkinanti medžiaga. Hialurono rūgštis yra makromolekulė, o tai reiškia, kad jos molekulės yra didelės pagal molekulinį dydį – per didelės, kad būtų veiksmingai absorbuojamos į odą. Vietiškai naudojama hialurono rūgštis nepadidins jūsų odos natūralių hialurono rūgšties atsargų. Tiesą sakant, hialurono rūgštis nelabai prasiskverbia pro odą. Dėl to tai neturės didelio poveikio raukšlėms. Tačiau tai nereiškia, kad ji neturi įtakos jūsų odai. Ji turi daug kitų privalumų, kaip ir hialurono rūgšties produktai (veido kremas, kūno ir veido kremai).
Visiškas drėkinimasHialurono rūgštis yra šlovinama dėl savo gebėjimo pagerinti odos hidratacijos (drėkinimo) lygį. Hialurono rūgštis yra drėgmę išlaikanti medžiaga, t.y. ji pritraukia vandenį ir padeda odai sulaikyti vandenį. Užtepkite hialurono rūgšties produktą (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai) ant odos, kuris padės ištraukti drėgmę iš gilesnių odos sluoksnių, kad viršutiniai odos sluoksniai būtų drėkinami. Jei gyvenate drėgnoje vietoje, tai taip pat gali padėti iš oro pritraukti vandenį į odą.
Hialurono rūgšties produktai (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai) taip pat padeda sumažinti transepiderminio vandens praradimą. Tai dar vienas būdas parodyti, kad ši rūgštis padeda išlaikyti vandenį jūsų odoje, o ne leisti jam išgaruoti į orą. Nuostabu, kad hialurono rūgštis gali išlaikyti iki 1000 kartų daugiau nei jos pačios svoris vandenyje.


Lygi ir švytinti oda
Nors HA neištrins smulkių linijų ir raukšlių, papildoma drėgmė padeda putlinti odą, todėl šios linijos atrodo lygesnės. Be to, tos raukšlėtos raukšlės aplink akis ir lūpas dažnai yra sausos arba dehidratuotos odos požymiai. Labai sudrėkinta oda atrodo mažiau raukšlėta ir putlesnė.


Tinka visiems odos tipams
Hialurono rūgštis padidina drėgmės lygį odoje nepridedant jai riebumo. Pati savaime hialurono rūgštis tai nėra riebaus pojūčio ingredientas. Ji yra gana lengva, todėl gali būti įtraukta į neriebius produktus (veido kremas, kūno ir veido kremai), kurie puikiai jaučiasi ant riebios odos.
Odos apsaugos priemonėKai kurie tyrimai rodo, kad hialurono rūgštis gali turėti antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, net jei ji naudojama tik ant odos. Hialurono rūgštis gali skatinti odos regeneraciją ir padėti jai pasveikti. Dėl to po cheminio odos šveitimo ar gydymo lazeriu dažnai rekomenduojami drėkinamieji kremai (veido kremas, kūno ir veido kremai), kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties.


Atjaunina veidą
Vietiškai ant veido naudojama hialurono rūgštis (veido kremas, serumai, kūno ir veido kremai) gali nepanaikinti paviršinių senėjimo požymių, tačiau injekcinės hialurono rūgšties formos gali. Hialurono rūgštis gali būti švirkščiama tiesiai į odą, kad užpildytų gilias linijas ir raukšles. Ji taip pat naudojama veido kontūrui atkurti, skruostams suteikti jaunatviško pilnumo arba užpildyti lūpas. Kitas hialurono rūgšties injekcijos privalumas yra tai, kad ji skatina odą gaminti daugiau kolageno, o tai reiškia, kad ji gali turėti ilgalaikį poveikį prieš senėjimą.


Tinkamos prekės pasirinkimas
Hialurono rūgštis yra neįtikėtinai populiari ir randama daugybėje odos priežiūros produktų (veido kremas, serumai, kūno ir veido kremai), nuo veido prausiklių ir veido kaukių iki makiažo. Jei norite iš hialurono rūgšties gauti drėkinamąjį poveikį, geriausia rinktis drėkinamąjį kremą (veido kremas, kūno ir veido kremai), losjoną ar serumą. Šie drėkinamieji produktai (veido kremas, kūno ir veido kremai) yra puikus būdas tiekti hialurono rūgštį į odą, drėkinti, padėti odai jaustis geriau ir (bent jau laikinai) padėti odai atrodyti putlesnei ir jaunesnei.Odos priežiūros produkto sudedamųjų dalių etiketėje ieškokite hialurono rūgšties arba natrio hialuronato. Natrio hialuronatas, kitas ingredientas, kurį galite pastebėti odos priežiūros produktuose, yra druska, gaunama iš hialurono rūgšties. Didžiausias skirtumas tarp šių dviejų yra tas, kad natrio hialuronatas įsigeria į odą daug lengviau nei hialurono rūgštis. Idealiu atveju savo odos priežiūros gaminyje norėsite 1% ar daugiau hialurono rūgšties. Jei procentas bus mažesnis, greičiausiai tai neturės daug naudos jūsų odai. Jei produkte nerodomas hialurono rūgšties procentas, bent jau įsitikinkite, kad ji yra pakankamai aukšta sudedamųjų dalių sąraše, o ne viena iš paskutinių. Dauguma hialurono rūgšties drėkinančių produktų (veido kremas, kūno ir veido kremai) bus naudojami du kartus per dieną, ryte ir vakare. Būtinai peržiūrėkite konkretaus gaminio instrukcijas ir atidžiai vykdykite jas. Hialurono serumus tepkite po odos prausimo prausikliu (ir tonizavimo, jei naudojate toniką). Drėkinamieji kremai (veido kremas, kūno ir veido kremai) tepami ant viršaus. Dienos metu jūsų produktas su SPF (veido kremas, kūno ir veido kremai) bus paskutinis jūsų odos priežiūros žingsnis. Daugelis žmonių pastebi skirtumą, kaip jų oda jaučiasi iškart po to, kai panaudojo hialurono rūgšties produktą (veido kremas, kūno ir veido kremai). Tačiau, kaip ir naudojant bet kurį odos priežiūros produktą (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai), prireikia kelių savaičių naudojimo, kol pamatysite visą naudą.


Odos užpildai
Jei siekiate dar didesnių rezultatų, tinkamas būdas yra injekciniai odos užpildai. Odos užpildai – kartais vadinami skystais veido patempimais – suteikia rezultatus akimirksniu. Hialurono rūgštis yra vienas populiariausių odos užpildų, nes yra gerai toleruojamas. Tai natūralus odos komponentas, todėl neigiamos reakcijos rizika yra labai maža. Trūkumas, kaip ir visų odos užpildų, yra tas, kad rezultatai nėra permanentiniai (nuolatiniai). Oda galiausiai pasisavins visą hialurono rūgštį. Kad oda ar lūpos išliktų putlios arba raukšlių neatsirastų vėl, gydymą reikės kartoti. Paprastai HA užpildų poveikis trunka nuo 6 iki 18 mėnesių. Hialurono rūgšties užpildus galima atlikti pas dermatologą arba plastikos chirurgo kabinete.


Galimas šalutinis poveikis
Hialurono rūgštis yra labai saugus ingredientas, naudojamas ant odos arba kaip odos užpildas. Tai labai švelni odai medžiaga. Pati sudedamoji dalis greičiausiai nesukels jokių problemų. Vis dėlto svarbu stebėti organizmo reakciją, kaip ir naudojant bet kokį naują odos priežiūros produktą (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai).
Jei jaučiate kokį nors dirginimą arba jei tepant produktą (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai) degina ar peršti, nuplaukite ir nebenaudokite produkto. Paskambinkite savo gydytojui, jei dirginimas nepraeina po kelių dienų. Taip pat kai kurie žmonės atkreipia dėmesį į tai, kad ant odos naudojami produktai, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, veikia visiškai priešingai nei numatytas poveikis: tai yra, jų oda tampa sausesnė. Jei taip atsitiks, įsitikinkite, kad naudojate atskirą drėkinamąjį kremą (veido kremas, kūno ir veido kremai) (jei naudojate tik hialurono rūgšties serumą), kad grąžintumėte drėgmę minkštinančiais ingredientais. Bet kuriuo atveju taip pat galite išbandyti kitą produktą (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai) ar prekės ženklą. Kartais odai netinka ne hialurono rūgštis, o kita konkretaus produkto (veido kremas, serumas, kūno ir veido kremai) sudedamoji dalis.
Odos užpildai su hialurono rūgštimi taip pat yra labai saugūs, tačiau retais atvejais gali sukelti:

  • Paraudimas
  • Mėlynės
  • Skausmas
  • Infekcija
  • Odos nekrozė (jei švirkščiama į arteriją arba ji suspaudžiama)
  • Aklumas (jei švirkščiama į arteriją ir ji suspaudžiama)
Svarbu rasti sertifikuotą dermatologą, išmanantį anatomiją, kad išvengtumėte rimtų komplikacijų. Gydytojas, atliekantis procedūrą, informuos jus apie visus galimus šalutinius poveikius ir kaip geriausia jų išvengti.
#veido kremas, #veido kremai, #hialurono rūgštis.
https://www.verywellhealth.com/hyaluronic-acid-for-skincare-4582343https://www.tandfonline.com/doi/full/10.4161/derm.21923https://www.mdpi.com/1422-0067/20/8/1963

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti