Odos priežiūra žiemą

odos priežiūra, sausa oda -

Odos priežiūra žiemą

Eubos pateikia kelis itin paprastus ir lengvai įgyvendinamus patarimus pagerinti viso kūno odos būklę žiemą. Šie patarimai padės išvengti nemalonių odos įtrūkimų, šerpetojimo, egzemų ir įvairių odos ligų.

Paprastai daugelio žmonių odos būklė suprastėja žiemą - žema oro temperatūra kieme, sausas šildomų patalpų oras bei karštas vanduo duše sukuria itin nepalankias sąlygas odai.

Kaip to išvengti? Tai tikrai labai paprasta.

Užtikrinkite odos drėkinimą

Kas sukelia odos išsausėjimą?

Odos išsausėjimui paprastai didelės įtakos turi namų šildymo sistema. Radiatoriai ir elektriniai šildytuvai dažnai išsausina orą, o sąlytis su šaltu oru lauke odai trukdo natūraliai atgaivinti pažeistą riebalų ir drėgmės lygį.

Eubos rekomenduoja kelis labai paprastus sprendimus palengvinti sausos odos būklę žiemą.

Visų pirma, pasistenkite šiek tiek sudrėkinti patalpų orą. Kelis kartus per dieną ir prieš eidami miegoti sudrėkinkite rankšluostį ir jį padžiaukite ant radiatoriaus. Šildomas rakšluostis džius ir išskirs drėgmę į orą.

Taip pat atidžiai pasirinkite odos priežiūros priemones. Eubos rekomenduoja naudoti kremus sausai odai bei kūno losjonus. Patariame atkreipti dėmesį į šių priemonių sudėtį – geriausiai odą drėkina kremai, losjonai ir kūno prausikliai su glicerinu. Sausai veido odai taip pat padeda kremai nuo raukšlių, nes juose esanti hialurono rūgštis kartu su glicerinu intensyviai drėkina odą.

Galiausiai, sausai odai galite padėti paprasčiausiai gerdami daugiau vandens. Tai turbūt paprasčiausiai įgyvendinamas patarimas sausai odai, tačiau dermatologai niekada nenuvertina jo veiksmingumo.

Apsaugokite savo lūpas nuo žaizdų

Lūpų odos priežiūra žiemą yra tikrai labai paprasta. Jums reikės vieno ingrediento – geros kokybės lūpų balzamo ar vazelino.

Einate į lauką? Užsitepkite lūpų balzamo.

Einate miegoti? Lūpų balzamas taip pat gerai pamaitins jūsų lūpų odą nakties metu.

Norite pasidažyti lūpdažiu? Paruoškite lūpas balzamu ar vazelinu. Tai suteiks lūpoms drėgmės ir spindesio, kai užtepsite lūpdažį.

Jūsų lūpos kenčia nuo atsivėrusių žaizdelių ar įtrūkimų? Patariame atsispirti pagundai jas dažnai aplaižyti liežuviu, nes taip seilėmis nuplausite jūsų odos gaminamus riebalus ir kitas medžiagas, gydančias odą. Geriau patepkite žaizdelę vazelinu ir taip apsaugokite ją nuo aplinkos poveikio bei pagreitinkite gyjimą.

Apsaugokite rankų odą

Paprastai rankų oda šaltais žiemos mėnesiais kenčia labiausiai. Dažnas rankų plovimas, šaltas oras lauke ir sausas oras patalpose sukuria labai prastas sąlygas sveikai odai.

Laimei, turime kelis patarimus tiems, kurie kenčia nuo sausos rankų odos.

Pirmiausia, labai rūpestingai pasirinkite rankų kremą. Glicerinas rankų kremo sudėtyje jūsų odai bus ypač naudingas atstatant drėgmės lygį. Produktus su glicerinu patariame naudoti drėgnoje patalpoje (pavyzdžiui vonios kambaryje po dušo), nes oro drėgmė padidins teigiamą glicerino poveikį sausai odai. Daugiau apie šį populiarų odos kremų ir losjonų ingredientą galite paskaityti čia.

Taip pat rekomenduojame išsiugdyti įprotį naudoti rankų kremą kai leidžiate ilgesnį laiką patalpoje. Jei leidžiate ilgas valandas dirbdami su kompiuteriu, laikykite rankų kremą prie darbo stalo – taip lengviau prisiminsite jį reguliariai naudoti.

Tačiau už vis geriausia rankų kremą žiemą naudoti vakarais. Prieš einant miegoti užtepkite dosnų rankų kremo sluoksnį ant odos ir užsidėkite medvilnines pirštinaites. Pirštinės lovoje gali jaustis nepatogiai, tačiau rekomenduojame tai pabandyti bent kelias naktis. Patikėkite – rezultatas jus labai nudžiugins!

Jei kenčiate nuo atsivėrusių egzemų ant rankų odos, jums gali prireikti ir rimtesnių priemonių, nei paprastas kremas su glicerinu. Tokiu atveju rekomenduojame išbandyti kremą su vitaminais A ir D.

Išnaudokite vonios malonumus odos drėkinimui

Jau anksčiau Eubos rašė apie patarimus, kaip pasirūpinti oda duše. Rekomenduojame paskaityti šį straipsnį ir pasisemti žinių apie kasdieninę dušo ritualo įtaką odai.

Taip pat turime patarimų tiems, kurie mėgsta gulėti vonioje. Tai puiki galimybė giliai sudrėkinti viso kūno odą. Jums tereikės vieno produkto – vonios eterinio aliejaus.

Geri vonios eteriniai aliejai pasižymi drėkinama odos funkcija, kuri yra ypač naudinga odos sąlyčio su vandeniu metu. Naudodami vonios eterinius aliejus paskatinsite odą įsisavinti vandenį ir ženkliai pagerinsite jos būklę.

Jeigu mėgstate derinti daugiau odos priežiūros priemonių, rekomenduojame vonioje naudoti kūno kremus, losjonus ir prausiklius su glicerinu. Šis ingredientas dar labiau paskatins odą įsisavinti vandenį.

Nepamirškite apsaugos nuo saulės – odos priemonės su SPF filtru reikalingos ir žiemą

Nors žiemos mėnesiais tiesioginės saulės matome mažiau, tai nereiškia, kad mūsų odos neveikia UV spinduliuotė. Mūsų odą labiausiai veikia UV-A ir UV-B tipo spinduliai, kurie yra aktyvūs visais metų laikais. Todėl rekomenduojame nepamiršti kremo nuo saulės einant iš namų net ir žiemos mėnesiais, ypač saulėtomis dienomis.

Saulės spinduliai pozityviai veikia mūsų nuotaiką, taip pat skatina organizmą gaminti vitaminą D. Tačiau neapsaugodami savo odos nuo šių spindulių neigiamo poveikio padidinate tikimybę susirgti odos vėžiu ar kitomis odos ligomis.

Taip pat saulės spinduliai turi tiesioginę neigiamą įtaką odos senėjimui ir raukšlių susidarymui.

Štai kodėl rekomenduojame net ir žiemos metu naudoti 30+ SPF filtrą turinčius kremus ir losjonus.


Rašyti komentarą