Odos priežiūra RSS

odos priežiūra -

Veido kaukės yra esminė odos priežiūros rutinos dalis, skirta įvairiems odos tipams ir būklėms. Veido kaukės yra specialiai sukurtos teikti intensyvų odos maitinimą, valymą, drėkinimą ar tam tikrų problemų sprendimą. Jų tipai skiriasi pagal jų sudėtį, poveikio būdą ir naudojimo tikslą, o kiekvienas tipas turi unikalią naudą veido odai.

Skaityti daugiau

herpes virusas, herpesas, pūslelinė -

Herpesas, mediciniškai žinoma kaip herpes simplex viruso (HSV) infekcija, yra viena iš labiausiai paplitusių virusinių infekcijų pasaulyje. Herpesas sukelia daugybę simptomų, kurie gali svyruoti nuo lengvų iki sunkių, ir pasižymi pasikartojančiu pobūdžiu. HSV yra dvi pagrindinės rūšys: HSV-1 ir HSV-2.

Skaityti daugiau

odos vėžys -

Odos vėžys yra bendras terminas, apibūdinantis piktybinius navikus, kurie susiformuoja odos ląstelėse. Tai viena iš labiausiai paplitusių vėžio formų visame pasaulyje. Odos vėžys skirstomas į keletą pagrindinių tipų, atsižvelgiant į ląsteles, kuriose jis pradeda augti.

Skaityti daugiau

alergija, atopinis dermatitas, dermatitas, dilgelinė, kontaktinis dermatitas, odos priežiūra -

Alerginiai bėrimai yra odos reakcijos, atsirandančios dėl imuninės sistemos pernelyg stiprios reakcijos į tam tikrus alergenus, kurie dažniausiai yra nekenksmingi aplinkos komponentai. Tai gali apimti įvairius alergenus, pavyzdžiui, maisto produktus, augalų žiedadulkes, vaistus, buitines chemines medžiagas ar net tam tikrus audinius.

Skaityti daugiau

Odos bėrimai - tai odos pokyčiai, kurie gali pasireikšti skirtingomis formomis, pvz., raudoniu, niežuliu, iškilimais, pūslelėmis ar pleiskanojimu. Jie gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, įskaitant alergines reakcijas, infekcijas, autoimunines ligas ir net vidaus organų sutrikimus.

Skaityti daugiau